Hvordan man mest effektivt underviser børn i et fremmedsprog?

Hvordan man mest effektivt underviser børn i et fremmedsprog?

Udgivet den: 28. jun. 2019 Forfatter: Juraj S.

Debatten om hvornår og hvordan man starter med at undervise børn i et fremmedsprog er meget forskelligartet og bred. Børn, der vokser op i en tosproget familie, opfatter to sprog som en selvfølge, mens nogle forældre stadigvæk bekymrer sig om, hvorvidt deres barn kan klare det og "ikke bliver forvirret".

Der er mange teorier om undervisningsmetoder, men en sandhed er, at et barn i en ung alder lærer meget nemt. Barnet betragter ikke læring som en pligt, men som noget helt naturligt. Og når de bliver ældre vil sprogkundskaber være en fordel, både når de vil læse, rejse eller arbejde.

Hvordan lærer børn et fremmedsprog på den bedste og mest effektive måde?

Vi har udarbejdet nogle tips til jer for inspiration. Det ville være ideelt, hvis flere af nedenstående valgmuligheder bruges samtidig for at opnå det bedste resultat.

Fremmedsprogbørnehave

Det er en ideel måde for børn at begynde med sproget når de er helt små. Gennem daglige aktiviteter og leg erhverver de sproget på en naturlig måde, selvom opstarten i børnehaven til tider kan være lidt svær.

 

Forældre taler et fremmedsprog

Hvis sproget ikke er dit modersmål eller du ikke behersker det på et meget højt professionelt niveau, er det ikke helt passende at tale det til barnet. Barnet kan lære sproget efter det han / hun hører, men du vil nok lære barnet alle dine dårlige vaner og svagheder, som barnet helst ikke skal lære. Ligeledes vil barnet også tale med den specifikke udtale og accent du taler. Tosprogede par har den fordel, at hver forælder har sit eget modersmål. På denne måde kan barnet uden problem lære begge modersmål samtidig, og hvis de bor i et tredje land, også det lokale sprog.

 

Privatlærer

En privatlærer er en dyr forretning, men det kan sagtens være en god investering for fremtiden. Ideelt set skal barnet gå i en fremmedsproget børnehave, og samtidig have lektioner 1-2 gange om ugen med en privatlærer. Men her gælder også reglen, at intet skal overdrives.

 

Digte og sange på fremmedsprog

At synge en sang eller rime i fremmedsprog kan være sjovt for børn. Det er en fantastisk og sjov undervisningsmetode. Børn vil lære et grundlæggende ordforråd, såsom dyrnavne, farver og lignende.

 

Ser fjernsyn på et fremmedsprog

Børn elsker at bruge skærme. En tablet, en mobiltelefon eller et fjernsyn bruges ofte af forældrene som en middel til at de kan nå de ting, de har brug for, mens barnet leger med den. Sprogkundskaber forbedres væsentligt, når børnene ser eventyr i et fremmedsprog. Der findes mange eksempler på, at børn har lært et fremmedsprog i en ung alder bare ved at kigge på tv eller online tjenester. Men pas på, at barnet ikke opbygger en afhængighed af disse teknologier og bruger mere tid ved skærmen end med venner på legepladsen.

Undervisnings-apps

Der findes et stort antal undervisnings applikationer, som hjælper børn med at lære et fremmedsprog. Disse applikationer bør bruges som et ekstra redskab til undervisning. Det bedste er at kombinere så mange muligheder som muligt, og samtidigt at sikre sig, at barnet nyder undervisningen uden at føle sig tvunget til det.