Vi præsenterer et nyt bedømmelsessystem på meetnlearn.dk

Vi præsenterer et nyt bedømmelsessystem på meetnlearn.dk

Udgivet den: 3. sep. 2020 Forfatter: Juraj S.

Vi er glade for introducere et nyt bedømmelse-system på meetnlearn.dk, som gennemgår den første markante ændring siden 2012, da portalen blev oprettet.

Hvorfor ændres systemet?

Den slovakiske portal doučma.sk er vokset ud over sine grænser, da der i øjeblikket er der mere end 40.000 registrerede tutorer på meet'n'learn-platformen i forskellige lande. Derfor vil vi bestræbe på at udføre nogle af de forslag til forbedringer, som vi jævnligt modtager vores brugere.

De vigtigste søjler, som vi bygger vores portal på, er:

  • gennemsigtighed
  • kvalitet

I det gamle bedømmelsessystem var det ikke muligt at kontrollere ægtheden af evalueringer.

Det var derfor muligt for en ondsindet person, at skrive en negativ kommentar om en  tutor, selvom pågældende aldrig havde samarbejdet med tutoren på meet'n'learn. 

Tutoren havde ingen mulighed for forsvare sig mod den negative evaluering, men kunne kun kræve at vi som portalens operatører skulle fjerne evalueringen.

Vi ønsker på ingen måde  at indtage en dommer position og "undersøge" hvem har ret og træffe afgørelser i disse tilfælde..

Der var lignende problemer i med de positive bedømmelser. Bedømmelsessystemet var relativt let at misbruge, og under forskellige falske profiler kunne en tutor uretmæssigt  opnå positive bedømmelser..

Hvad ændrer sig?

I det nye system deler vi bedømmelser i to grupper:

 

- verificerede

- ikke verificerede

 

Verificerede bedømmelser er dem, hvor betaling for lektionen er udført via meetnlearn.dk. Vi betragter betaling som den eneste mulige måde at bekræfte ægtheden af bedømmelser. 

Studerende kan indtaste  bedømmelser af lektionerne efter hver lektion i form af stjerner, hvorfra den endelige  karakter derefter beregnes.

Begge parter kan også evaluere lektionen mundtligt og skriftligt. Det er dog kun de to pågældende, som kan læse dem.

Kun verificerede referencer vises i profilen sammen med stjernerne.

Ikke-verificerede bedømmelser

Vejlederen kan stadig invitere sine kontakter eller egne studerende til at skrive en anmeldelse på hans/hendes profil. Anmeldelserne vil dog blive  vist i en lysere farve og uden stjerner for bedømmelse, indtil eleven og tutoren foretager betaling gennem meetnlearn portalen.  

Svar på bedømmelser

Hver tutor får mulighed for at skrive et svar på hver evaluering, enten i form af tak eller kommentarer.