Ved du hvad en "Learning pod" er? Pandemien startede en æra af de små klasser

Ved du hvad en "Learning pod" er? Pandemien startede en æra af de små klasser

Udgivet den: 5. aug. 2020 Forfatter: Juraj S.

Pandemien har medført ændringer i uddannelsen, og nogle af dem er sandsynligvis ikke kun midlertidige. Én af de ikke-traditionelle former for undervisning er de såkaldte "Learning pods", små skoler med en klasse med kun meget få elever.

Hvad er en learning pod?

Disse små skoler adskiller sig fra de klassiske hovedsageligt ved antallet af studerende og undervisningsformen. I klasseværelset sidder normalt grupper på tre til seks jævnaldrende elever med ensartet viden og færdigheder. Denne form for uddannelse blev populær under pandemien, især i USA, som et alternativ til fuld onlineundervisning. Børnene mødes for det meste i huset hos en af familierne, og lønnen til læreren betales af deres forældre i forening.

Der blev dannet en gruppe kaldet "Pandemic pods" på Facebook, hvor forældre samlede sig for at organisere læsegrupper og planlægge datoer for lektioner og undervisningsmetoder. I dag har den amerikanske gruppe allerede flere end 34.000 medlemmer. I England findes der endda mobile lejebiler, der fungerer som små klasseværelser på hjul, hvilket gør denne type undervisning endnu lettere.

Uddannelsesmodellen, der især fokuserer på den individuelle tilgang til elven og bruger moderne teknologier, har potentialet til at sprede sig og fungere i mange lande. Kritikerne påpeger dog også på et par mangler og negative effekter ved denne form for undervisning.

Fordele og ulemper ved "Learning pods"

Fordele

De små læsegrupper tillader den ovennævnte skræddersyede tilgang til hver elev. Elevens personlighed og individuelle behov spiller en vigtig rolle i undervisningsprocessen. Barnet får plads til at udtrykke sig, men også mere opmærksomhed fra læreren og klassekammeraterne.

Som én af fordelene kan vi også nævne en kombination af online og offline redskaber under læring. Uddannelsesvideoer, podcasts, online-forelæsninger og andre digitale hjælpemidler bruges ofte for at diversificere og gøre undervisningen mere attraktiv.

Sidst men ikke mindst understreger tilhængere af denne moderne uddannelsesmetode et af dets største plusser - og det er mere sikkerhed under pandemien. Mange forældre er bekymrede over, at deres børn vender tilbage til store skoler, hvor de møder hundreder af mennesker hver dag, hvilket øger risikoen for infektion. Små læsegrupper mindsker risikoen betydeligt.

Ulemper

Større uddannelsesmæssige forskelle mellem børn fra velhavende og mindre velhavende familier anses for at være det største minus ved "Learning pods". Undervisning i små grupper betales af forældre, og ikke alle har råd til det. Endvidere kan klassiske skoler miste nogle studerende og samtidig nogle af deres økonomiske ressourcer. Dette kan også føre til forringelse af kvaliteten i uddannelse eller endnu en skolens bortgang.

Forbes.com i USA nævner en større kønsmæssig ulighed blandt de negative effekter. Ifølge en undersøgelse lanceret i maj 2020 sagde op til 97 % af mødrene at det især var dem, som var ansvarlige for at hjælpe børnene med skolegangen. Det er også tit mødrene, som påtager sig lærerens rolle. Dette kan føre til lønforskel og ulighed mellem kønnene, da mødre derefter får meget mindre tid og energi til deres eget arbejde.