Online lektiehjælp under Corona

Online lektiehjælp under Corona

Udgivet den: 16. nov. 2020 Forfatter: Dawn H.

Corona og nedlukninger er udfordringer for os alle sammen: Skoler og arbejdspladser lukkes, i kortere eller længere tid. Vi kan ikke deltage i vores sædvanlige sociale liv. For en del børn og unge betyder det også at skole og uddannelse bliver ekstra udfordrende - det er måske sværere at få stillet de spørgsmål man ellers ville stille i klassen, når det foregår over skype/zoom, det kan være sværere at tage sig sammen til at lave lektier når man sidder alene med dem derhjemme.

Siden Corona holdt sit indtog har jeg haft mange forskellige elever og studerende. Nogen havde brug for et lille skub til at finde tilbage til det niveau de var på før, nogen havde brug for støtte til at få lavet lektier de egentlig godt kunne finde ud af - og nogen var blevet helt tabt fordi de ikke kunne følge med i den almindelige undervisning når den foregik online. Der er selvfølgelig også dem der i forvejen havde svært ved stoffet, og som har brug for yderligere hjælp nu, fordi de ikke altid kan komme i skole. Andre opdager heldigvis at de stortrives med at læse alene og slippe for støjen i klassen, men kan alligevel i ny og næ have brug for at sætte sig ned og diskutere en given opgave, som de har set sig blinde på.

Det er vigtigt at vi støtter op om vores børns behov i disse svære tider, hjælper dem så denne krise ikke kommer til at sætte sig langvarige spor på deres senere uddannelse. Det er det vi tutorer er her for. Vi kan tilrettelægge vores undervisnig af jeres børn, så det passer ind i lige netop deres behov - og vi kan gøre det uden at vi behøves at mødes ude i virkeligheden. Det kan være brugbart for det er jo ikke altid vi lige kan bevæge os derud blandt andre mennesker for tiden.