Børn vil ikke høre om skolen i sommerferie.  Men at lære om sommeren kan lad sig gøre!

Børn vil ikke høre om skolen i sommerferie. Men at lære om sommeren kan lad sig gøre!

Udgivet den: 7. aug. 2019 Forfatter: Juraj S.

Skoleferie er primært beregnet til afslapning.  Det er vi alle enige om. Især børn, der i mange måneder har glædet sig til at holde fri, vil være enige. Men at lære i ferien kan være det bedste, de nogensinde har oplevet. Her er et par er originale bud og metoder, som får børn til at lære, selvom de holder ferie.

Kvalitetstid sammen

En måde at sikre sig, at barnet ikke glemmer alt, hvad det har lært i løbet af skoleåret, er at bruge tid sammen med dem. Det siger sig selv, at barnet ikke skal tvinges til at sidde med lærebogen i stedet for en tur til friluftsbadet. Prøv derfor at komme med en mere kreativ løsning.

Tag på en tur. Slotte, zoologiske haver eller huler er steder, hvor i lærer sammen og får endnu en ny viden. Og børnene vil være glade for denne oplevelse. Du kan også bruge tiden sammen på stranden eller ved søen. Tag en interessant bog eller et magasin med, og læs det lejlighedsvis mens i slapper af på tæppet. Endvidere er f.eks. brætspil, hvor der trænes hukommelse og viden, en sjov måde at træne hjernen på for alle.

Hurra for sommerlejren!

Alt behøver ikke at ligge i forældrenes hænder. Børn er mest glade at være med deres venner, hvor de har det sjovt uden bekymringer. Sommerlejr er et perfekt sted at have det sjovt, og at lære noget nyt samtidig.

Skynd dig at tjekke tilbuddene. Vælg én lejr hvor børnene kan hygge sig med leg, men også en hvor de har mulighed for at lære lidt. Lejre tilbyder ofte undervisning i fremmedsprog eller der er særligt fokus på et bestemt emne, såsom biologi eller geografi. Andre tilbyder uddannelsesmæssige ture i naturen eller til særværdigheder.

Universitetsstuderende for et par dage

Hvis du har et skole-begejstret barn hjemme, der drømmer om at læse på universitet når det bliver voksen, så giv ham / hende den oplevelse allerede nu! Mange danske universiteter tilbyder en sommerskole for børn. Det er et perfekt sted for en utraditionel erhvervelse af viden og en god mulighed for at møde nye venner blandt jævnaldrende med samme interesser.