Hvordan finder man en god tutor?

Hvordan finder man en god tutor?

Udgivet den: 28. jun. 2019 Forfatter: Juraj S.

I virkeligheden kan det være meget svært at finde en god tutor. Hvis du kan finde ham / hende i din vennekreds eller familie, er det som at vinde et lotteri. De fleste har ikke nogen der kan undervise, og som de har tillid til i deres omgangskreds.

Hvad skal man kigge efter, når man leder efter en god tutor?               

Find tutorens profil på hjemmesiden. Profilen vil afsløre meget om tutorens evner og kvalifikationer. Nedenfor er et par punkter du må fokusere på, når du vælger:

- professionelt profilbillede af høj kvalitet

- Tilstrækkelig og troværdig præsentation

- Referencer

- Nuværende tilgængelighed

- Hvor hurtigt og ofte svarer tutoren på de studerendes beskeder?

- Er han / hun villig til at pendle til undervisning?

- Er han / hun fleksibel i forhold til mødetider?

- Er profilen verificeret? Forbundet med f.eks. en profil på de sociale medier?

- Har tutoren certifikater/eksamensbeviser eller andre faglige kvalifikationer?

Du bør ikke undervurdere noget som helst vedrørende disse spørgsmål. Oftest, hvis du har lidt tvivl, men siger "det skal nok gå", så bliver det modsatte tilfældet. Hvis du ikke er i tidsnød, skal du forsøge at kontakte flere tutorer, sammenligne dem, og finde den, der passer bedst til dine krav. Eventuelt insistere på en prøve lektion med tutoren.

Tutoren skal først og fremmest opføre sig menneskeligt og være i stand til at tilpasse sin læringsstil til dine behov. Nogle studenter skal kun overvåges og guides lidt, mens andre har brug for mere kontrol og vejledning, trin for trin.

En god tutor bør altid være godt forberedt til hver undervisningstime. Hvis han / hun ikke spørger ind til, hvad der skal undervises i og fokuseres på næste gang, er det sandsynligt, at den kommende lektion ikke vil være meget værd.

Og hvordan kan du vide, at den tutor du valgte, er den helt rigtige?

Det er meget simpelt. Han /hun holder sine løfter. For eksempel, hvis tutoren lover at sende dig en opgave, materialer eller andet, skal han / hun altid gøre det. Tutoren skal være interesseret og involveret i undervisningen For eksempel, hvis han / hun har forberedt dig til din studentereksamen eller til en anden vigtig eksamen, bør han / hun kontakte dig og spørge, hvordan det gik.

Det er ved hjælp af disse små, men vigtige detaljer, du kan skelne de ekstraordinære tutorer fra gennemsnittet.