Få mest muligt ud af dine tutortimer 2

Få mest muligt ud af dine tutortimer 2

Udgivet den: 12. sep. 2021 Forfatter: Dawn H.

Lige som med alt anden læring, så vil dit udbytte af dine tutortimer blive størst hvis du ved på forhånd hvad det er du har svært ved.

For eksempel hvis du har kigget på dine hjemmeopgaver inden vi mødes, så kan vi fokusere 100% på de ting du har svært ved. Hvis du tilmed har sendt mig det du allerede har lavet (sammen med opgaven der er stillet), så ved jeg på forhånd hvor din misfortåelse lå. Med nogle opgaver kan det betyde en kæmpe forskel på hvor mange timer du har brug for hjælp til i en hjemmeopgave. En opgave som du slet ikke har kigget på inden vi begynder at løse den sammen, kan nogen gange tage 2-4 timer at gennemgå - men hvis du på forhånd har løst alt det du kan, og sendt det til mig, så kan vi måske løse det på en halv til en hel time. Jeg har tilmed være ude for at jeg blot svarede en af mine studerende "du mangler et minus her, så går det op" og det er der ingen grund til at bruge en hel tutor time på.

Selvfølgelig kan der være tilfælde hvor du har brug for at jeg underviser dig i hele stoffet, og så forholder det sig naturligtvis anderledes. Jeg har elever hvor jeg forbereder et hele hjemmeskoleforløb. Men også dér kan grundig forberedelse betyde forskellen på om man har brug for 1 eller 2 timers undervisning pr. gang. Hvis man læser lektien, prøver at regne nogle opgaver inden timen - og så møder op med klare spørgsmål mht. det du ikke forstår, så behøver vi ikke gennemgå hele pensum sammen, men blot de punkter du har svært ved.

Ligeledes er det at din tutor har forberedt sig til timen tidspbesparende for dig. Hvis du kan sende opgaver og spørgsmål i god tid inden timen, så behøver din tutor ikke sidde og regne noget ud medens de underviser dig - og det giver et bedre fokus på dig og det du har brug for.

Det er selvfølgelig en smagssag hvad man ønsker fra sin tutor. Jeg vi gerne hjælpe dig med det hele.