Kan du klare fultidsundervisning? 
Her er fordeler og ulemper

Kan du klare fultidsundervisning? Her er fordeler og ulemper

Udgivet den: 10. dec. 2019 Forfatter: Juraj S.

Alt har sine fordele og ulemper, og læringsprocessen er ingen undtagelse. Den såkaldte "heldagsskole" bruges i nogle lande, i private skoler eller kurser. Hvis du som de fleste af os gik i skole i Danmark, kan du næppe forestille dig, at der var heldagsundervisning. Men det er måske ikke så skræmmende, som det ser ud til ved første indtryk.

Plusser

  • Hurra, det er forbi!

Det ville du helt sikkert sige efter en hel dag i klasseværelset.  Man er helt udmattet, men belønningen man får kan være fantastisk! En fridag! Måske endnu et par stykker. Hvis du lærer hele dagen, kan du opnå meget mere end du kun lærer om formiddagen. Du vil jo svede mere i klasseværelset, men du får sandsynligvis en længere weekend og tid til at gøre noget andet.

  • Mindre hjemmearbejde

Lektioner, der varer et par timer længere end normalt, giver både læren og eleven mere tid i hjemmet. Det kan derfor antages, at børn under sådanne forhold får væsentligt mindre hjemmearbejde. Alt der skulle beregnes, skrives eller læses i hjemmet, kan gøres i klasseværelset med hjælp fra læreren.

  • Lærer for alle

Det sker tit, at den individuelle tilgang mangler i undervisningen. Med et stort antal elever har læreren ikke tid til at undervise individuelt. "Heldagsskole" kunne løse dette problem.

Minusser

  • Trætte studerende

Mange lektioner på en dag kan resultere i at eleverne sidder gabende ved deres skriveborde. Kan du huske, hvor hårdt kan det være at holde fokus den sidste time? Og du kan ikke forestille dig, at du skulle holde til tre ekstra timer i den trætte tilstand? Spørgsmålet er, om flere fridage ville hjælpe med at godtgøre for de lange dage, og hvor meget kan kroppen tilpasse sig i dagligdagen.

  • Lærer har også et liv

En lærer er også kun et menneske. Han/hun har sin familie, hobbyer og opgaver udenfor jobbet. Forlængelse af undervisningstiden vil ændre lærerens daglige rytme markant. Han/hun vil blive nødt til at indstille sit liv efter job kravene.

  • Flere timer = større omkostninger

Denne ligning er fuldstændigt sand. Det handler ikke kun om lønninger til lærere, der arbejder flere timer eller lønnen til nye lærere. Skolen drives af mange andre ansatte, der vil skulle stå til rådighed på grund af den længere undervisning. Og det er ikke alt. Der er andre omkostninger forbundet med dit ophold på skolen, såsom elektricitet eller vand, og ikke mindst den forplejning, som de studerende skal have ved heldagsundervisning.