Er du pensioneret og har du energi til overs? Bliv en tutor!

Er du pensioneret og har du energi til overs? Bliv en tutor!

Udgivet den: 10. dec. 2019 Forfatter: Juraj S.

Nogle tænker på deres pension som en fredelig hviletid, men andre kan ikke acceptere tanken om, at de skal stoppe med at arbejde efter de mange aktive år. De er bange for at kede sig, blive stereotype og eventuel modvilje mod livet. Vi har en kur til dette - tutoring!

Selv hvis du ikke var lærer i din tidligere proffesion, betyder det ikke, at du ikke kan videregive din viden og dine færdigheder til andre, når du har nået pensionsalderen. Muligheden for at blive  tutor er bestemt værd at overveje, fordi det har utallige fordele. Her er et par af dem.

Sænk tiden

Ingen ønsker at blive gammel, men det når til os alle.  Årene stiger, men dit sind og din hjerne behøver ikke  underkaste sig alderen. Tiden med unge mennesker vil kun gavne dig, og der bliver ikke plads til negative tanker. Man kan lære meget af at være i selskab med de unge, man får et snapshot af aktuelle begivenheder fra et andet perspektiv, og beriger sig med synspunkterne fra den næste generation.

Du gør verden bedre

Når vi taler om en ny generation, så lad os støtte den! Vi støder ofte på udsagn om unge mennesker, at de er uansvarlige, ligeglade og ikke interesserede i at lære nok. Hjælp dem! Videregiv dine mange års praktiske erfaringer og den viden, som du har opnået under dine studier, såvel som de færdigheder, som du har opnået gennem din livslange indsats!

Du øver din hjerne

Skole, skole, arbejde, arbejde og pludselig stop- og ingen pligter. En bog eller en krydsord kan næppe kompensere for det niveau, som hjernen var vant til før pensionering. Ved flere passive aktiviteter begynder hver af os at glemme de indlærte informationsevner, der tidligere var enkle.Så bliver man ofte nødt til at genopfriske dem  igen. Undervisningen vil tvinge dig til at holde styr på faget, at udvikle og konsolidere din viden mens du forklarer problematikken til eleven.

Du får lidt til lommen

Sidst, men ikke mindst, vil du tjene en del! En times privat undervisning koster meget, men mange mennesker betaler gerne ekstra for denne praktiske og effektive måde at lære på. Udnyt dit potentiale og gå efter det! Du vil ikke gå glip af den velfortjente belønning!