Få mest mulig ud af dine tutortimer

Få mest mulig ud af dine tutortimer

Udgivet den: 4. sep. 2021 Forfatter: Dawn H.

Som tutorer er vi til rådighed for at hjælpe vores elever og studerende året rundt. Lige som alle andre lærere elsker vi at se når et lys går op for dig og du pludselig forstår stof der før virkede utilgængeligt. Dette arbejde kræver dog ofte både tid og tålmodighed og det er baggrunden for dette blogindlæg.

Ofte ser vi at folk kontakter os lige inden eksamen "Hjælp! Jeg tror jeg dumper!" og selvfølgelig vil vi gerne hjælpe alt hvad vi kan. Men når der er 3 dage til eksamen, og vores kalendere allerede er fulde, så er det ikke sikkert vi har tid - der er rigtig mange der panikker i ugen op til eksamen og ofte har jeg 3-4 elever om dagen i eksamensperioderne. Men selv når vi har plads i kalenderen, så er det ikke sikkert vi kan nå at sætte dig ind i det stof du ikke forstår. Vi kan ikke nå at hjælpe dig igennem et pensum på flere hundrede sider, eller 10 hjemmeopgaver på et par dage, hvor gerne vi end ville.

Så mit råd som tutor er når du nu opdager i løbet af semesteret/skoleråret at du synes hjemmeopgaverne er svære og at du ofte ikke får dem afleveret fordi du ikke kan finde ud af dem - så ræk ud efter en tutor her på sitet. Det er bedre at bruge en time om ugen på at få hjælp til dine hjemmeopgaver, så du ikke kommer bagud, end at gå i panik ugen inden eksamen og lede med lys og lygte efter en tutor der har tid til at undervise dig.