Betydningen af ​​sprogindlæring i Covids dage

Betydningen af ​​sprogindlæring i Covids dage

Udgivet den: 10. nov. 2020 Forfatter: Sergio M.

At lære forskellige sprog har altid været en meget nyttig færdighed for ens personlige vækst, for at berige ens kulturelle baggrund og også for at have flere muligheder på arbejdsniveau.
Faktisk udgør viden om sprog en merværdi af stor betydning, især i en så globaliseret verden, som konstant har tendens til udenlandske forbindelser i flere sektorer.
Covid-19, tilbagegangen i rejser og fysiske kontakter i udlandet, fjerner imidlertid ikke sprogets betydning, snarere tværtimod. Pandemien markerer et før og efter i vores samfund og i udviklingen af vores personlige forhold, af kontakter med mennesker og også af arbejde, som uundgåeligt vil digitalisere sig mere og mere gennem smart arbejde og webaktiviteter, der vil overtage i mange sektorer.
I denne sammenhæng forbliver sprogets betydning konstant og kan endda være en endnu mere krævet færdighed. Når man arbejder gennem pc'en eller smartphone, holder konferencer og onlinemøder, i mange sektorer betyder det at oprette færre fysiske kontakter, men på samme tid flere kontakter generelt.
Internettet er en dynamisk, spændende verden og skaber muligheden for at komme i kontakt på et sekund med en ven, en kunde, en  køber eller en sælger, der er på den anden side af verden.
Dette er grunden til, at forbedring af sprog altid vil være en højt værdsat færdighed i denne arbejdsliv, der udvikler sig mod digitalisering, fremskyndet af den alvorlige sundhedskrise, vi oplever.

Erfaringen fra forfatteren af ​​denne artikel er et bevis på, at en Colombianer, der bor i Italien, gennem sprog kan hjælpe Danskere med at lære italiensk og spansk.
At lære sprog betyder at have forbindelse til resten af verden, uanset hvor man er.