Gratis hjælp til dine lektier

  • Stil dit spørgsmål
  • Få hurtig svar

Korte spørgsmål


Hjælp de studerende med deres spørgsmål og gør din profil mere synlig. Du kan besvare deres spørgsmål direkte via formularen, når du har logget ind.

Alle fag

Stort eller lille i?

Er der nogen, der kan forklare mig, hvornår burger man stort I og hvornår lille i? Er der en simpel huskeregel?

vis 1 svar

Juraj S.   |   Dansk
Det er ganske nemt. Du skal bare huske, at den eneste gang, hvor I altid skal skrives med stort I, er når “I” skrives i stedet for nogle personer. F.eks. Vil I gå med os til biografen? Nu kan I fortsætte med eksamen. I må hellere skynde jer. I andre tilfælde skrives man altid lille i, medmindre den står i starten af sætningen.
F.eks. Peter kommer i stedet for Sarah. Jeg blev vækket to gange i nat.

Hans eller sin?

Hvordan skelner man mellem de to ord. Jeg har tit problemer med at bruge disse ord korrekt eller at forstå meningen i en sætning.

vis 1 svar

Juraj S.   |   Dansk
Hej, du er ikke den eneste, der har problemer at bruge "sin" og "hans, hendes" både skriftligt og i tale. Det er vigtigt at bruge dem korrekt, fordi de har en betydningsfuld indflydelse på sætningens betydning.

Fransklærer eller fransk lærer?

Hej, hvilken af disse or der korrekt? Skal man skrive det sammensæt eller separat?

vis 1 svar

Juraj S.   |   Dansk
Det er jo både-og! Begge former er faktisk korrekt, men man skal lære deres betydning at kende. Ellers risikerer man en stor misforståelse.

Endelser –ende eller –ene?

Jeg har tit problemer at skelne mellem ordene, der ender med - ende og –ene. De lyder meget ens. Er der nogen, der kan forklare mig, hvor forskellen ligger, og hvad betydning det har på sætningens mening? På forhånd tak.

vis 1 svar

Juraj S.   |   Dansk
Hej. Den danske grammatik har mange regler, som man skal lære for at beherske sproget.

Vågne vs. Vække

Jeg undrer mig over, om vågne og vækker har det samme betydning eller ej?

vis 1 svar

Juraj S.   |   Dansk
Hej, det sker tit, at disse to verber bliver brugt fejlagtigt. Det er alligevel ganske simpelt, når man huske en simpel regel.

Ligge eller lægge?

Hvornår burger man korrekt verberne ligge og lægge og hvad betyder de?

vis 1 svar

Juraj S.   |   Dansk
Hej, det er jo en fejl, som folk ofte laver, da ordene lyder næsten ens. Det er derfor vigtigt at lære hvad ordene betyder for at vi undgår misforståelser. Her er forklaringen på forskellen mellem de to ord:
At ligge – Noget der står stille. Man kan også erstatte den med ordet at sidde. F.eks Bogen ligger på bordet. Malmø ligger tæt på København..
At lægge – Udtryk for en bevægelse fra et sted til et andet. Men kan også erstatte det med ordet at sætte. F. eks Jeg lægger nøglerne på bordet ved siden af bagdøren. Jeg har lagt mig på sengen.
Jeg lægger nøglerne på bordet (bevægelse) Nu ligger de på bordet til jeg skal bruge dem igen (ingen bevægelse)

Landbrugsfamilie

Hvad er en landbrugsfamilie?

Besvar spørgsmålet

Aleksander A.   |   Samfundsfag

lunger

Har vulkanudbrud konsekvenser for menneskets helbred

vis 1 svar

Aisha A.   |   Biologi
Hej Aisha
Spørgsmålet om vulkanudbrud har betydning for menneskers helbred kan besvares med et ja. Specielt indånding af vulkansk aske, som er meget fine partikler, kan føre til lungesygdom. Dette gælder specielt indånding i høje koncentrationer, hvis man er i nærheden af et udbrud.
Skriv tilbage, hvis du vil vide mere.
Med venlig hilsen
Torben

arbejdespørgsmål GEOGRAFI NFF

(Hvilken betydning havde vulkanudbrud for menneskerne i Guatemala? ) hvad kan man komme ind på under dette spørgsmål når det er et geografi spørgsmål

Besvar spørgsmålet

Aisha A.   |   Geografi

Hjælp til kemi

Hej Jeg ska til årsprøve i kemi på gymnasie niveau og har brug for hjælp til, at læse op til det.

vis 1 svar

Amen H.   |   Kemi
Hej Amen. Tak for din henvendelse. Det kan sagtens være, at jeg kan hjælpe dig, men jeg vil lige høre først, hvornår du skal til årsprøve, og hvilket niveau du læser kemi på? Med venlig hilsen Allan

Bedste bedømmelser